Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Vráble zrekonštruovali pomník obetiam druhej svetovej vojny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Opravou a údržbou pamätníka padlým vojakom v druhej svetovej vojne vo Vrábľoch chce samospráva zvýšiť všeobecné národné povedomie o boji proti fašizmu a problematike extrémizmu.

Vráble 14. novembra (TASR) – Mesto Vráble zrekonštruovalo pomník obetiam II. svetovej vojny. Celkové náklady na rekonštrukciu pomníka dosiahli 14.400 eur. Dotácia z Úradu vlády SR predstavovala 9800 eur, vlastné zdroje mesta boli 4600 eur, informovala radnica.

Opravou a údržbou pamätníka padlým vojakom v druhej svetovej vojne vo Vrábľoch chce samospráva zvýšiť všeobecné národné povedomie o boji proti fašizmu a problematike extrémizmu. Pamätník v centre mesta bol v nevyhovujúcom technickom stave, zničený vplyvom poveternostných podmienok, vlhkosti a opotrebovania, uviedla projektová manažérka mestského úradu Diana Kubíčková.

Opravou a údržbou sa dosiahlo očistenie povrchu obkladového kameňa od hrubých nečistôt, vyspravili sa špáry, bola odstránená machová vrstva zo základového kameňa, zdemontované poškodené časti obkladu a schodiskového stupňa, vyrovnaný podkladový betón.