Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vodovod do vinohradov vo Vrábloch je postavený, chýba však kolaudácia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Spoločnou úlohou oboch subjektov, mesta Vráble a OZ Godinov majer, je dohodnúť sa na prevádzkovateľovi vodovodu.

Vráble 7. júna (TASR) – Výstavba vodovodu vo vrábeľských vinohradoch je ukončená. Realizovalo ju mesto Vráble v spolupráci s OZ Godinov dvor. Na vodnú stavbu zatiaľ nie je vydané kolaudačné rozhodnutie, preto stavba nie je právoplatne odovzdaná do užívania, informovala radnica.

Aktuálne pokračujú rokovania o možnosti odkúpenia vodovodu mestom Vráble na základe rozhodnutia zastupiteľstva zo septembra 2022. Podmienkou pristúpenia ku kolaudácii vodovodu je jeho vlastníctvo subjektom verejného práva. Z toho dôvodu mesto Vráble a predstavitelia OZ Godinov majer rokujú o naplnení všetkých podmienok zmluvy o budúcej kúpnej zmluve a zmluve o realizácii vodnej stavby s cieľom dodržať všetky podmienky schválené ešte predošlým mestským zastupiteľstvom.

V júni 2022 mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch schválilo prijatie úveru vo výške 260.000 eur na úhradu časti kapitálových výdavkov súvisiacich s výstavbou vodovodu s tým, že čerpanie úveru a použitie finančných prostriedkov z úveru bolo viazané na predchádzajúce splnenie odkladacích podmienok konkretizovaných v uznesení. Následne v septembri 2022 poslanci schválili zmenu účelu použitia a podmienok čerpania úveru a opäť špecifikovali odkladacie podmienky, ktorých splnenie je podmienkou možnosti čerpania úveru a jeho použitia na stanovený účel. O mesiac neskôr bola podpísaná zmluva o budúcej kúpnej zmluve a zmluva o realizácii vodnej stavby medzi vtedajším primátorom mesta Vráble Tiborom Tóthom a predsedom OZ Godinov majer Jozefom Zuzulom.

Spoločnou úlohou oboch subjektov, mesta Vráble a OZ Godinov majer, je dohodnúť sa na prevádzkovateľovi vodovodu. Až po splnení všetkých zmluvných odkladacích podmienok bude môcť mesto Vráble pristúpiť k podpisu kúpnej zmluvy a následne bude možné pristúpiť ku kolaudácii, upozornil magistrát. Termín na splnenie podmienok má OZ Godinov majer do konca júna budúceho roka.