Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Vranov nad Topľou chce zriadiť zariadenie opatrovateľskej služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na zriadenie komunitného zariadenia opatrovateľskej služby má slúžiť budova včlenená ako nárožný klin medzi dva samostatné bytové domy.

Vranov nad Topľou 29. marca (TASR) – S cieľom zriadiť novú sociálnu službu sa mesto Vranov nad Topľou zapojí do aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na podporu poskytovania nových a existujúcich sociálnych služieb v zariadeniach na komunitnej úrovni. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí. Zariadenie opatrovateľskej služby by malo vzniknúť prestavbou časti budovy na Sídlisku Lúčna a slúžiť 12 klientom.

Na zriadenie komunitného zariadenia opatrovateľskej služby má slúžiť budova včlenená ako nárožný klin medzi dva samostatné bytové domy. "Navrhovaná prestavba sa týka priestorov na prízemí - vstupu so schodiskom a druhého a tretieho nadzemného poschodia, ktoré mesto donedávna využívalo na administratívne účely pre mestský podnik služieb," informovala dôvodová správa k schválenému materiálu. Stavebnými úpravami by tu malo vzniknúť šesť samostatných dvojizbových jednotiek.

Celkové oprávnené výdavky projektu vyčíslila samospráva na 608.640 eur, mesto je pripravené financovať päťpercentnú spoluúčasť i prípadné neoprávnené výdavky.