Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Vo Vranove nad Topľou rekonštruujú materskú školu

Na archívnej snímke primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa primátora Jána Ragana ide o MŠ, ktorá si už vyžadovala veľké investície.

Vranov nad Topľou 4. júna (TASR) – Mesto Vranov nad Topľou pokračuje v komplexnej rekonštrukcii materskej školy (MŠ) na Kukučínovej ulici zvýšením jej energetickej hospodárnosti. Týka sa to hospodárskeho, ako aj ďalších troch pavilónov. V rámci tohto projektu bude preinvestovaný pol milióna eur. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke.

Projekt zahŕňa zateplenie obvodového plášťa, strechy, výmenu okien a vonkajších vstupných dverí. Zrekonštruovaná bude i vykurovacia sústava. "Zároveň bude zrealizovaná inštalácia riadeného vetrania v učebniach a spálňach s rekuperáciou tepla a výmena osvetlenia vnútorných priestorov. Na streche školy budú osadené fotovoltické panely," uvádza radnica.

Podľa primátora Jána Ragana ide o MŠ, ktorá si už vyžadovala veľké investície. Na projekt zvýšenia energetickej hospodárnosti získali dotáciu z envirofondu vo výške 400.000 eur, zvyšok doplatí mesto. Vlani v hodnote 419.000 eur rozšírili kapacitu tejto MŠ o jednu triedu a zrekonštruovali dva pavilóny.

Riaditeľka MŠ Melánia Kostovčíková spresnila, že evidovali problémy s vykurovaním. Fasáda bola podľa jej slov v dezolátnom stave. "Ušetria sa energie a v rámci tejto rekonštrukcie získa naša škola aj krásny šat," dodala s tým, že práce prebiehajú počas plnej prevádzky MŠ.

Stavba je podľa zhotoviteľa rozostavaná zhruba na 75 percent. Práce majú byť hotové do konca júna.