Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Vranov nad Topľou odkúpi pozemok od štátu, chce stavať križovatku

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ Bratislava

Cenu za pozemok s rozlohou 600 štvorcových metrov stanovil znalecký posudok na 31 500 eur.

Vranov nad Topľou 17. augusta (TASR) – Mesto Vranov nad Topľou odkúpi od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pozemok pri centre voľného času. Rozhodli o tom v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Jedným zo zámerov samosprávy je postaviť na mieste okružnú križovatku.

„Už niekoľko rokov rokujeme s MPSVR o odkúpení pozemku pri centre voľného času, teraz nám predložili ponuku, zaslali nám zmluvu, máme ju pripravenú na podpis," uviedol v súvislosti s jedným z dvoch rokovacích bodov primátor mesta Ján Ragan s tým, že odkúpením predmetného pozemku bude mať mesto vo svojom vlastníctve celú plochu pred CVČ.

Ako priblížil, v území by samospráva následne vybudovala okružnú križovatku, nástupištia pre autobusy, presunula tam workoutové ihrisko, prípadne doplnila parkovacie miesta. O konečnom využití priestoru však budú na základe štúdie, ktorú Ragan avizoval vypracovať, rozhodovať mestskí poslanci.

Cenu za pozemok s rozlohou 600 štvorcových metrov stanovil znalecký posudok na 31 500 eur. Sumu bude potrebné uhradiť do 60 dní po podpise zmluvy, Ragan preto tiež avizoval následnú úpravu rozpočtu mesta.