Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Vranov nad Topľou dofinancuje z úveru prekrytie ihriska na ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Halu s rozmermi 50 krát 60 metrov prekrývajúcu jestvujúce futbalové ihrisko s rozpočtovanými nákladmi v sume 1,6 milióna eur začalo mesto stavať začiatkom októbra.

Vranov nad Topľou 16. decembra (TASR) – Prekrytie futbalového ihriska s umelou trávou v areáli Základnej školy Lúčna dofinancuje mesto Vranov nad Topľou z úveru. Jeho prijatie vo výške 399.000 eur odobrili vo štvrtok poslanci mestského zastupiteľstva.

Halu s rozmermi 50 krát 60 metrov prekrývajúcu jestvujúce futbalové ihrisko s rozpočtovanými nákladmi v sume 1,6 milióna eur začalo mesto stavať začiatkom októbra. Na jej realizáciu získalo štátnu dotáciu vo výške jedného milióna eur počas jedného z výjazdových rokovaní bývalej vlády ešte v roku 2019, ďalšími 200.000 eurami podporil projekt Prešovský samosprávy kraj. "V rozpočte mesta na rok 2022 sa uvažuje s prijatím úveru na dofinancovanie realizácie tohto projektu z úverových zdrojov," informovala dôvodová správa k schválenému materiálu s tým, že mesto vyhodnocovalo tri ponuky bánk, úver sa zaviaže splatiť do desiatich rokov.

Ako vyplýva zo stanoviska hlavnej kontrolórky mesta Márie Cingeľovej, celkový dlh mesta po prijatí úveru bude predstavovať úroveň 29,03 percenta.