Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vo Vranove otvárajú letné kino

Ilustračné foto. Foto: TASR

Filmy vyberajú podľa ponuky distribútorov a žánru. Zamestnanci MsDK sa snažia vyberať snímky ľahšieho žánru, napríklad komédie.

Vranov nad Topľou 20. júla (TASR) – Vranovčania si aj v tomto roku môžu pozrieť zaujímavé filmy pod holým nebom. Mestský dom kultúry (MsDK) v spolupráci s mestom pre nich pripravil letné kino, ktoré funguje od roku 2014.

"Rozhodli sme sa pre obyvateľov i návštevníkov mesta vytvoriť z námestia takzvanú spoločnú obývačku a aj takto im spríjemniť letné večery."

"Po minulom roku, v ktorom sme vyskúšali premietanie v Čemernom a osvedčilo sa nám to, sme sa v tomto roku rozhodli s open air letným kinom ísť aj do mestskej časti Lomnica,"
uviedla pre TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková s tým, že aj napriek zmene dátumu pre zlé počasie bol o tento festival zo strany občanov bývajúcich v tejto lokalite veľký záujem.

Filmy vyberajú podľa ponuky distribútorov a žánru. Zamestnanci MsDK sa podľa Fedorňákovej snažia vyberať snímky ľahšieho žánru, napríklad komédie. "Návštevnosť závisí od filmu, aký sa premieta. V priemere sa zúčastňuje približne 40 až 50 ľudí," spresnila. Najbližšie premietanie, konkrétne francúzskej komediálnej drámy Víno nás spája, je naplánované na nedeľu (22.7.) pred AOC.

Finančne túto aktivitu zabezpečuje podľa jej ďalších slov MsDK zo svojho rozpočtu. Ide o sumu približne 10.000 eur.