Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vranov má dotáciu na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného odpadu

Kompostáreň bioodpadov, ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Podporu vo výške viac ako 1,3 milióna eur chce mesto využiť na nákup potrebných zariadení a stavebné úpravy na zbernom dvore.

Vranov nad Topľou 8. júla (TASR) - Zhodnocovať biologicky rozložiteľný komunálny odpad (BRKO) bude môcť mesto Vranov nad Topľou v budúcnosti vďaka nenávratnému finančnému príspevku (NFP) ministerstva životného prostredia z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Podporu vo výške viac ako 1,3 milióna eur chce mesto využiť na nákup potrebných zariadení a stavebné úpravy na zbernom dvore. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa mestského úradu Eva Fedorňaková.

Ako vyplýva zo zmluvy o poskytnutí NFP zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, najnákladnejšou položkou (takmer 467.000 eur vrátane DPH) v rámci projektu výstavby kompostárne má byť kúpa zberového vozidla s umývacím zariadením. Zariadenie na aeróbny rozklad biologického odpadu vrátane kuchynských a reštauračných odpadov vyčíslil projekt na 354.000 eur, 280.000 eur je odhadovaná cena za výstavbu kompostárne. V rámci projektu tiež mesto zakúpi traktor, mulčovacie zariadenie, čelný nakladač a tiež 2300 kusov zberných nádob na BRKO.

"Ukončenie realizácie projektu je naplánované na koniec roka 2023, celkové náklady sú vyčíslené na 1.380.000 eur," doplnila Fedorňaková.