Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vranovskí školáci spoznávali vďaka Lesom SR význam prírody a lesa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa slov primátora mesta Jána Ragana sú podobné aktivity veľmi žiaduce a prospešné najmä pre deti a mládež.

Vranov nad Topľou 29. júna (TASR) – Budovať u školopovinných detí pozitívny vzťah k prírode a lesu bolo cieľom regionálnych Lesníckych dní, ktoré v stredu dopoludnia zorganizoval štátny podnik Lesy SR, odštepný závod (OZ) Vihorlat vo Vranove nad Topľou. Výrobu lesného medailóna či záložky do knihy s pečiatkami listov, rozpoznávanie zvukov zvierat, ale aj pohybové aktivity evokujúce pohyby zvierat si tu vyskúšalo viac ako 300 žiakov základných škôl Sídlisko III a Bernolákova. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie štátneho podniku Marína Debnárová.

"Je naším poslaním vzdelávať a viesť deti k pozitívnemu vzťahu k prírode, všetkému živému, zážitkovou formou spoznávať prácu v lese, prácu lesníkov. Našim cieľom je v prvom rade pestovanie zdravého a stabilného lesa a jeho zachovania pre budúce generácie," uviedol k podujatiu poverený riaditeľ OZ Vihorlat Jaroslav Uchaľ.

Podľa slov primátora mesta Jána Ragana sú podobné aktivity veľmi žiaduce a prospešné najmä pre deti a mládež. "Je veľmi dobré, ak už v tomto mladom veku ľudia spoznajú význam prírody a lesa, pretože následne v dospelosti dochádza často k tomu, že od týchto ľudí a od týchto postojov bude závisieť, ako naše lesy budú vyzerať," zhodnotil.

Najbližšia akcia pre verejnosť sa v rámci štátneho podniku Lesy SR, OZ Vihorlat chystá na jeseň tohto roka v Sobranciach, kde sa budú konať Hubertove dni s rôznymi poľovníckymi disciplínami a ďalším programom.