Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vraždu ženy v Martine spred deviatich rokov mal spáchať obvinený P. Š.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vzal obvineného do väzby. Dôvodom bola podľa policajtov obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu.

Martin 29. apríla (TASR) – Z vraždy Renáty Brezniakovej, ktorá sa stala v roku 2013 na brehu rieky Turiec v Martine, vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil P. Š. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Polícia o tom v piatok informovala na sociálnej sieti.

"Vraždu sa podarilo objasniť po viac ako deviatich rokoch. Dostatok dôkazov na obvinenie konkrétnej osoby sa totiž podarilo získať až počas tohto a minulého roku. Pomohli tomu výpovede svedkov, na podklade ktorých bolo možné odhaliť obvineného," vysvetlili policajti s tým, že NAKA urobila v Martine policajnú akciu, pri ktorej zadržali jednu osobu a vypočuli viacerých svedkov.

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vzal obvineného do väzby. Dôvodom bola podľa policajtov obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu. Presné okolnosti spáchania skutku a motív sú predmetom ďalšieho dokazovania.

Podľa výsledkov súdnej pitvy bolo bezprostrednou príčinou smrti nebohej ženy udusenie zaškrtením. Páchateľ ju mal uškrtiť utiahnutím škrtidla okolo krku.