Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Všetky odberné miesta v okrese Detva sú už pripojené na elektrinu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V okrese riešili poruchy na úrovni vysokého aj nízkeho napätia.

Detva 19. januára (TASR) – Pre sneženie bolo v okrese Detva bez elektriny viacero odberných miest, v súčasnosti sú už všetky pripojené. TASR to vo štvrtok potvrdil Miroslav Gejdoš zo spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD).

Pripomenul, že v okrese riešili poruchy na úrovni vysokého aj nízkeho napätia. Poškodených bolo viacero izolátorov na stĺpoch vysokého napätia. Spresnil, že bez elektriny boli niektorí obyvatelia v Hriňovej, Detvianskej Hute, Starej Hute i v Hornom Tisovníku. Platí to aj pre obyvateľov v Slatinských Lazoch, Vígľašskej Hute-Kalinke, Klokoči a vo Vígľaši-Pstruši.

V noci na stredu (17. 1.) padal hustý a ťažký sneh, ktorý spôsobil v distribúcii elektriny problémy. Na príčine boli opäť najmä stromy a konáre padajúce pod náporom ťažkého snehu, ktoré strhávali vodiče vysokého napätia a poškodzovali stĺpy. V Banskobystrickom samosprávnom kraji zostalo v stredu ráno bez elektriny viac ako 10.000 domácností, k 13.00 h sa ich počet znížil zhruba na 3000 domácností, prevažne v okresoch Brezno a Detva.