Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Vstupný objekt v areáli prešovského velodrómu má vynovenú terasu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Stavebné práce zrealizovala spoločnosť StavStar. Celková cena diela je 137.585,50 eura s DPH.

Prešov 14. júna (TASR) - Mesto Prešov zrealizovalo zastrešenie časti vstupných priestorov a úpravu terasy, ktorá je súčasťou vstupného objektu pri cyklistickom velodróme. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Prešovská radnica začala v roku 2014 s opravou chátrajúceho cyklistického velodrómu, ktorý teraz slúži športovcom aj širokej verejnosti. Postupne sa podľa Tomeka podarilo obnoviť dráhu, hľadisko aj vstupnú budovu.

Najnovšou investíciou v areáli velodrómu je spomenuté zastrešenie časti vstupných priestorov a revitalizácia terasy na druhom podlaží, ktorá je súčasťou vstupného objektu. Na pôvodnej terase zastrešenie chýbalo. Nové zastrešenie tvoria nehrdzavejúca konštrukcia a bezpečnostné sklo. Okrem toho tam boli zrealizované úpravy existujúceho oporného múru, nová podlaha a nové osvetlenie.

"Na tejto terase sa budú môcť ľudia počas pretekov skryť pred slnkom a občerstviť. Myslím si, že je urobená veľmi pekne, a opäť posúva velodróm na vyššiu úroveň," uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Stavebné práce zrealizovala spoločnosť StavStar. Celková cena diela je 137.585,50 eura s DPH.

Ako doplnil Tomek, od roku 2014 mesto preinvestovalo v rámci rekonštrukcie a ďalších stavebných úprav na velodróme celkovo viac ako 825.000 eur, vďaka čomu sa cyklistický ovál stal dejiskom majstrovstiev Slovenska v dráhovej cyklistike aj medzinárodných cyklopretekov Grand Prix mesta Prešov.