Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

VÚSCH prijíma na hospitalizáciu len pacientov s testom na COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pre očkovaných návštevníkov s potvrdením sa testy nevyžadujú, ostatní musia mať RT-PCR alebo antigénový test.

Košice 7. septembra (TASR) - Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) v Košiciach prijíma pacientov na hospitalizáciu len s platným RT-PCR testom alebo rýchlym PCR testom nie starším ako 72 hodín. Ústav o tom v utorok informoval v rámci aktuálnych protiepidemických opatrení.

Pri návšteve ambulancií a diagnostických pracovísk VÚSCH platí, že zaočkovaní pacienti sa nemusia preukazovať testom, pokiaľ nemajú klinické príznaky ochorenia COVID-19 alebo pozitívnu epidemiologickú anamnézu. Ostatní pacienti sú povinní preukázať sa RT-PCR testom, rýchlym PCR testom alebo antigénovým testom.

Návštevy pacientov VÚSCH sú povolené iba za určených podmienok. Pre očkovaných návštevníkov s potvrdením sa testy nevyžadujú, ostatní musia mať RT-PCR alebo antigénový test. Zároveň platí, že ak návštevník nemá zvýšenú teplotu a klinické príznaky COVID-19, vyplní čestné vyhlásenie a negatívny epidemiologický dotazník a používa ochranné pomôcky podľa platného COVID automatu a usmernení personálu.

Návštevné hodiny sú v stredu, sobotu a nedeľu od 14.30 do 16.30 h, mimo toho len vo výnimočných prípadoch so súhlasom príslušného vedúceho pracovníka.