Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

VVS: Napriek zrážkam sa výdatnosť prameňov výrazne nezvýšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

V Košickom kraji, v rámci pôsobnosti závodu Rožňava, dovážajú pitnú vodu cisternami do obcí Hrušov a Dedinky.

Košice 2. augusta (TASR) – Napriek zrážkam v uplynulých dňoch sa výdatnosť prameňov na východnom Slovensku výrazne nezvýšila. Vyplýva to z aktuálnych informácií jednotlivých závodov, ktoré TASR poskytla Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS).

Podľa VVS sa v súčasnosti javí, že najviac ohrozenými oblasťami v súvislosti s deficitom pitnej vody sú tie, ktoré nie sú napojené na verejný vodovod a zásobovanie riešia domovými studňami. "Starostovia týchto obcí sa na VVS obracajú s požiadavkou dodávky pitnej vody cisternami," uviedli vodárne.

V Košickom kraji, v rámci pôsobnosti závodu Rožňava, dovážajú pitnú vodu cisternami do obcí Hrušov a Dedinky. "Zároveň naďalej zabezpečujeme dovoz vody pre obec Pača," spresnila VVS.

Závod Košice naďalej pociťuje zníženie vodných zdrojov, ide o Čermeľ, Medzev a Košickú Belú. V minulom týždni cisternami dopĺňali vodojemy v obci Ďurkov a Ruskov, kde z dôvodu dlhodobého teplého počasia evidujú nárast spotreby vody. "Situácia zatiaľ nie je natoľko kritická, aby sme museli regulovať dodávku vody pre našich odberateľov," dodali vodárne.

Mierny nárast výdatnosti prameňov v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami zaznamenal Závod Michalovce, kde neevidujú kritickú situáciu a v súčasnosti vedia naďalej pokryť všetky požiadavky odberateľov na množstvo a kvalitu dodávanej pitnej vody.

"Na závode Trebišov sme v obciach, kde prevádzkujeme verejný vodovod, nepociťovali sucho, situácia je teda rovnaká," doplnila VVS.