Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Východoslovenské múzeum pripravilo počas augusta sprievodný program

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Koniec augusta už tradične patrí výročiu nájdenia Košického zlatého pokladu.

Košice 31. júla (TASR) - Východoslovenské múzeum v Košiciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo počas augusta sprievodný program, ktorý dopĺňa ponuku aktuálnych výstav a expozícií. "Je určený pre rodiny s deťmi, jednotlivcov, odborníkov, študentov, ale aj Košičanov či turistov," informovala Katarína Ščerbanovská z propagačného oddelenia múzea.

Stredy popoludní - 3., 10., 17. a 24. augusta od 13.00 do 16.00 h budú patriť najmä tým najmenším. Spoločne s múzejnou pedagogičkou sa v Historickej účelovej budove spoločne pozrú na poľskú šabľu a ďalšie podobné zbrane. "Spoločne sa zahrajú na výstave legendárnej československej skladačky Merkur. Spoznajú tiež najvýznamnejších darcov, ktorí sú spätí so 150 rokmi Východoslovenského múzea, a odhalia tajomstvá podzemného trezora plného zlata," vymenovala Ščerbanovská.

Pre tých, ktorí majú radi komentované prehliadky, sú pripravené hneď tri témy. Tretí augustový deň o 15.00 h sa uskutoční komentovaná prehliadka výstavy Nezávislosť vybojovaná šabľou. "Nevynecháme tiež obľúbenú Miklušovu väznicu, ktorou návštevníkov prevedie múzejný kat 23. augusta počas celého dňa, o 10., 13., 16. a 19. hodine," doplnila Ščerbanovská s tým, že komentovaná prehliadka je vhodná pre kohokoľvek, tých menších prevedú špeciálnym detským okruhom.

Koniec augusta už tradične patrí výročiu nájdenia Košického zlatého pokladu. V historickej budove vyrozprávajú múzejníci príbeh o poklade a jeho histórii 24. augusta v troch komentovaných vstupoch. Návštevníci budú mať tiež možnosť vyraziť si špeciálnu narodeninovú darčekovú mincu s motívom 150. výročia založenia múzea.