Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

VYDÁVAL SA ZA POLICAJTA: Seniorku okradol o 21.300 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Podvodník mal ženu opakovane kontaktovať s inštrukciami, kam sa má s cennosťami, hotovosťou a bankomatovou kartou v ruksaku presunúť.

Bratislava 28. mája (TASR) - Bratislavskí policajti prijali trestné oznámenie od seniorky, ktorá sa stala obeťou podvodu. Kontaktovať ju mal "falošný policajt", získať od nej finančnú hotovosť aj prístup k bankomatovej karte. Podvodník mal žene spôsobiť škodu v celkovej výške 21.300 eur. Bratislavský krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Falošný policajt mal seniorku kontaktovať pod zámienkou, že ju chce ochrániť a pýtal sa jej na finančnú hotovosť a cennosti, ktorými disponuje. Po nepostačujúcej odpovedi o finančnej hotovosti ju naviedol, aby cennosti vložila do ruksaku a šla do najbližšej banky, kde vybrala z bankomatu sumu 3000 eur. "Zvyšných 7000 eur sa jej v bankomatoch vybrať nepodarilo," dodala polícia.

Podvodník mal ženu opakovane kontaktovať s inštrukciami, kam sa má s cennosťami, hotovosťou a bankomatovou kartou v ruksaku presunúť. Nadiktovať mu mala aj pin kód od karty a ruksak nechala pri jednom z bytových domov pri trhovisku na Miletičovej ulici. Neskôr v banke žena zistila, že jej neznámy páchateľ vybral z účtu ďalších 18.000 eur.

Polícia opätovne pripomína občanom, aby za žiadnych okolností neposkytovali údaje z platobnej karty ako je jej číslo, platnosť, CVV či prístupové heslá.