Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

NEZDRŽAL SA: Rusa vyhostili v deň neoprávneného prekročenia hraníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Policajti vydali cudzincovi rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu jedného roka, uviedla hovorkyňa.

Petrovce 24. novembra (TASR) – Štátny príslušník Ruskej federácie, ktorý v utorok (23. 11.) neoprávnene prekročil ukrajinsko-slovenskú hranicu, sa na Slovensku dlho nezdržal. Hraniční policajti ho odovzdali Štátnej pohraničnej službe Ukrajiny pár hodín po zadržaní, informovala TASR hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická.

Po tom, čo vstup Rusa na územie Slovenska mimo hraničný priechod zaznamenali v dopoludňajších hodinách monitorovacie kamery, ho hraničiari zadržali približne 300 metrov od vonkajšej hranice v katastrálnom území obce Petrovce v okrese Sobrance. "Policajti vydali cudzincovi rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu jedného roka," doplnila hovorkyňa s tým, že keďže mal muž pri sebe certifikát negatívneho RT PCR testu na ochorenie COVID-19, policajti ho mohli svojim ukrajinským kolegom odovzdať už v popoludňajších hodinách.