Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Výlety pre rodiny s deťmi na Liptove sa dajú naplánovať on-line

Medzinárodný deň detí a Svetový deň rodičov v RGB Liptov v Liptovskom Mikuláši, v rámci ktorého mali deti možnosť absolvovať vyhliadkovú jazdu vo vrtuľníku Foto: TASR

Projekt realizuje OOCR Región Liptov a používa naň prostriedky z dotácie ministerstva dopravy a výstavby vo výške 3800 eur.

Liptovský Mikuláš 1. júna (TASR) – Plánovanie a výber celodenného výletu, dovolenky či programu pre rodiny na Liptove uľahčí nový on-line projekt Liptov s deťmi. Dostupný je cez webovú stránku visitliptov.sk alebo aplikáciu Liptov. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Slováci teraz veľmi pozorne sledujú možnosti, kam ísť s deťmi na výlety či dovolenku, a niekedy je ťažké sa zorientovať v širokej ponuke. Rodičom sme chceli uľahčiť výber zo širokej škály možností nášho regiónu, a preto sme ho urobili za nich. Vďaka nášmu projektu Liptov s deťmi si z pohodlia domova jednoducho cez internet alebo smartfón vyberú výlet či vyskladajú dovolenku podľa svojho gusta," povedala riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.

Projekt tvorí šesť oblastí záujmu, napríklad výlety do prírody, náučné výlety, miesta oddychu či vodné a zábavné parky. "Projekt je akýmsi živým zoznamom plným nápadov, ako deti zabaviť, niečo ich naučiť či rozhýbať. Veríme, že odporúčané výlety budú pre rodiny o to väčším zážitkom, o čo menej starostí mali rodičia s prípravou ich programu s deťmi," dodala Šarafínová.

Projekt realizuje OOCR Región Liptov a používa naň prostriedky z dotácie ministerstva dopravy a výstavby vo výške 3800 eur.