Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výluka rakúskych železníc sa dotkne aj železničnej stanice Petržalka

ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Autobus z Viedne odchádza v skoršej časovej polohe tak, aby stihol odchod kmeňového vlaku zo stanice Bruck/Leitha smerom na stanicu Bratislava-Petržalka.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Správca železničnej infraštruktúry v Rakúsku bude od 1. októbra do 27. novembra 2022 realizovať rozsiahle rekonštrukčné práce. Tie budú mať za následok výrazné obmedzenia vlakovej dopravy v úseku Bruck/Leitha (AT) – WienHbf. (AT).

Ako informoval Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), v dôsledku výlukových prác budú vybrané vlaky na uvedenom úseku nahradené náhradnou autobusovou dopravou. Medzi nimi bude časť vlakov linky REX 6 (na Slovensku REX 77xx) z/do stanice Bratislava-Petržalka.

Dodal, že autobus z Bruck/Leitha smerom do Viedne odchádza po prestupe cestujúcich z kmeňového vlaku. Autobus z Viedne odchádza v skoršej časovej polohe tak, aby stihol odchod kmeňového vlaku zo stanice Bruck/Leitha smerom na stanicu Bratislava-Petržalka. V čase zvýšenej prepravnej špičky sú za vlaky REX vedené aj priame autobusy bez medzizastavenia. Ďalšie informácie možno nájsť podľa Kováča na webe ZSSK v časti Výluky.