Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Medzi Rimavskou Sobotou a Jesenským vymieňajú podvaly

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V čase výluky je pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Rimavská Sobota 2. júna (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v týchto dňoch súvislú výmenu podvalov v železničnom úseku Jesenské – Rimavská Sobota. V čase výluky je pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava.

Ako dnes TASR informovala Ivana Kapráliková z odboru komunikácie generálneho riaditeľstva ŽSR, výlukové práce sú realizované od 30. mája do 3. júna 2016, v čase od 7.45 do 12.10 h.

Výmena podvalov sa uskutočňuje pomocou dvojcestného stroja, ktorý je na tieto účely poskytnutý na základe kontraktu od Združenia ÚDRŽBA 2014. Ostatné práce vykonávajú zamestnanci ŽSR.

V čase opráv je medzi Jesenským a Rimavskou Sobotou na dvoch priecestiach vypnuté priecestné zabezpečovacie zariadenie, nahradené dohľadom zo strany ŽSR. Ide o priecestia s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1179 a SP 1180. ŽSR vyzývajú preto vodičov na zvýšenú pozornosť pri prejazde týmito úsekmi.

ŽSR zároveň žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.