Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vymenovali riaditeľov CSS Zátišie v Snine a DSS v Legnave

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obaja riaditelia boli vymenovaní na päťročné funkčné obdobie.

Prešov 13. júna (TASR) - Riaditeľkou Centra sociálnych služieb (CSS) Zátišie Snina, pod ktorý patrí i Domov sociálnych služieb (DSS) v Osadnom, sa stala Agáta Kováčová. DSS v Legnave v okrese Stará Ľubovňa bude riadiť Ján Tomus. Rozhodli o tom na základe výsledkov výberových konaní prešovskí krajskí poslanci na pondelkovom zasadnutí. Obaja riaditelia boli vymenovaní na päťročné funkčné obdobie a funkcií sa ujmú v utorok (14. 6.).

Kováčová do funkcie nastúpi po úmrtí riaditeľa Jána Šrenkela, ktorý zomrel koncom minulého roka päť dní po požiari v zariadení v Osadnom. Požiar si vtedy vyžiadal štyri obete spomedzi klientov. Kováčová pracovala v zariadení ako vedúca úseku odborných činností a priamej práce s prijímateľmi sociálnej služby. Po úmrtí riaditeľa bola poverená vedením zariadenia.

Tomus pôsobil od roku 2018 na pozícii riaditeľa Domov sociálnych služieb v Brezovičke v okrese Sabinov. V rokoch 2016 až 2017 bol riaditeľom Domu sv. Almužníka v Novej Ľubovni, predtým pôsobil na Mestskom úrade v Starej Ľubovni a tiež ako odborný referent sociálnych služieb či komunitný sociálny pracovník. Tomus vo funkcii nahradí Gabrielu Dzubinovú, ktorá ku koncu minulého roka odišla do starobného dôchodku.