Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Výročie SNP si pripomenú na viacerých miestach Trenčianskeho kraja

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V Partizánskom budú na Námestí SNP prebiehať mestské oslavy SNP v sobotu 26. augusta. Spojené budú s prehliadkou historických vozidiel z Klubu historických vozidiel Bojnice a priatelia.

Trenčín 25. augusta (TASR) - Oslavy 79. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) uskutočnia na viacerých miestach od piatka do soboty 2. septembra. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Spomienkové podujatia k výročiu povstania sa podľa nej v piatok uskutočnia v obci Miezgovce v okrese Bánovce nad Bebravou. Súčasťou osláv bude beh SNP či zapálenie vatry, pre účastníkov je tiež pripravený ohňostroj.

V Partizánskom budú na Námestí SNP prebiehať mestské oslavy SNP v sobotu 26. augusta. Spojené budú s prehliadkou historických vozidiel z Klubu historických vozidiel Bojnice a priatelia. V poslednú augustovú sobotu bude Jankov vŕšok dejiskom krajských osláv SNP.

"Význam a odkaz SNP si v pondelok (28. 8.) pripomenú v Bánovciach nad Bebravou. Posledný augustový deň sú v pláne oslavy SNP pri vodnej nádrži v Kanianke v okrese Prievidza. V prvý septembrový deň pri príležitosti 79. výročia povstania zapália Vatru SNP na letisku v handlovskej mestskej časti Morovno. Sobota 2. september je termínom konania krajských osláv pri Pamätníku SNP na vrchu Roh v okrese Nové Mesto nad Váhom," doplnila Jánošková.