Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

OBEŤOU BOLA DCÉRA: Muž čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia zistila, že zneužívaných dievčat bolo viac.

Dunajská Streda 2. decembra (TASR) - Vyšetrovateľ obvinil muža z okresu Dunajská Streda v dvoch prípadoch zo zločinu sexuálneho zneužívania. Zároveň je podozrivý aj zo zneužitia vlastnej dcéry. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Na prvý prípad upozornila políciu bývalá manželka, ktorá oznámila zneužitie spoločného maloletého dieťaťa otcom. "Policajti zistili, že muž mal údajne už v minulosti obťažovať aj iné dievčatá. Pred ôsmimi rokmi mal do svojho bytu zavolať len 14-ročné dievča, ktorého sa mal fyzicky dotýkať a bozkávať ho na ústa," uviedla polícia.

Ďalší prípad v súvislosti s jeho osobou polícia eviduje aj na prelome rokov 2019 a 2020. "Skutok sa mal odohrať priamo v budove základnej školy, kde podobným spôsobom obťažoval 14-ročnú žiačku. Na dievčinu údajne cez sociálne siete naliehal, aby mu dovolila i viac ako bozky. Vyšetrovateľ ho obvinil a zároveň spracoval návrh, aby bol učiteľ stíhaný väzobne. V zmysle zákona mu môže za tento skutok hroziť trest odňatia slobody až na 12 rokov," informovala polícia.

Polícia odporúča rodičom, aby v prípade podozrenia zo sexuálneho zneužívania svojich detí kontaktovali bezplatné linky pomoci a políciu, kde im vedia poskytnúť adekvátnu pomoc a podporu. Včasným nahlásením prípadu môže polícia rýchlejšie konať a násilníka odstrániť z dosahu rizikovej skupiny.

"Žiadame rodičov, aby deťom vhodnou formou vysvetlili základné pravidlá pri styku s cudzími ľuďmi. Treba pamätať, že prípady sexuálneho násilia sa netýkajú len dospievajúcich detí, ale v mnohých prípadoch aj malých školákov a predškolákov," apeluje polícia.