Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti 30-ročného Nitrana

Na policajnej snímke zadržané drogy. Foto: Facebook Polícia SR - Nitriansky kraj

Muža neodradilo ani to, že už v minulosti bol za drogovú trestnú činnosť odsúdený.

Nitra 9. júla (TASR) - Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre obvinil z drogovej trestnej činnosti 30-ročného Tomáša z Nitry. „O jeho aktivity sa nitrianski kriminalisti zaujímali už dlhšie obdobie, počas ktorého zásoboval drogovým tovarom niekoľko osôb v Nitre a okolí,“ informovala polícia.

Muž bol po zadržaní vyzvaný, aby vydal veci súvisiace s trestnou činnosťou. „Z vreciek na šatách a z ruksaku povyberal postupne niekoľko plastových vreciek s obsahom hnedej a bielej kryštalickej látky a niekoľko vreciek so sušenou rastlinnou látkou, digitálnu váhu, sklenenú fajku, ale aj jednu tabletku extázy a nedofajčeného jointa,“ potvrdila polícia.

Po predbežnej expertíze sa ukázalo, že ide celkovo o najmenej 589 bežných jednotlivých dávok drogy s obsahom minimálne 10 miligramov absolútneho metamfetamínu vo forme bázy, ktorá je schopná ovplyvniť psychiku konzumenta. Nitrana neodradilo ani to, že už v minulosti bol za drogovú trestnú činnosť odsúdený.

Príslušný súd akceptoval všetky okolnosti, ako aj minulosť obvineného, a rozhodol o jeho väzobnom trestnom stíhaní. Za drogovú trestnú činnosť takéhoto rozsahu hrozí v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.