Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Uverila, že zvíťazila v internetovej súťaži. Miesto toho ju okradli

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Žena zistila, že z jej účtu boli neoprávnene vykonané prevody v prospech iného účtu, a to najprv vo výške 200 eur a neskôr ďalších 1100 eur.

Zbojné 13. marca (TASR) - Žena z obce Zbojné v Medzilaboreckom okrese uverila, že zvíťazila v internetovej súťaži a podvodníci ju následne obrali o stovky eur. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že príslušný vyšetrovateľ už v prípade vedie trestné stíhanie.

"Na internete bol uverejnený príspevok, ktorý ponúkal ako hlavnú výhru osobné motorové vozidlo. Reagovala naň spomínaná žena a príspevok zdieľala. Neskôr jej bola doručené správa, že sa stala výhercom druhého miesta a hodnota výhry bola 30.000 eur," priblížila Ligdayová. "Výherkyňa" sa potešila a vyplnila všetky požadované údaje na internetovom odkaze, ktoré sa týkali jej bankového účtu. Riadila sa pokynmi, ktoré jej zaslali a bola presvedčená, že jej výhru pripíšu na účet. Neskôr však zistila, že z jej účtu boli neoprávnene vykonané prevody v prospech iného účtu, a to najprv vo výške 200 eur a neskôr ďalších 1100 eur.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku," doplnila hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že internet ponúka viacero možností a ešte viac rizík. Vyzýva tiež občanov, aby neboli dôverčiví.