Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vyšetrujú dopravnú nehodu v Čebovciach, zomrel pri nej 71-ročný vodič

71-ročný vodič, ktorý sedel za volantom Nissanu, následkom nárazu prešiel s vozidlom vpravo mimo cestu do jarku, narazil do protiľahlého svahu a s vozidlom ho späť odhodilo na cestu. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

V súvislosti s nehodou začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Veľký Krtíš 10. júna (TASR) - Polícia vyšetruje tragickú dopravnú nehodu v okrese Veľký Krtíš, pri ktorej zomrel 71-ročný vodič auta. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Ako uviedla, v katastri obce Čebovce vo Veľkokrtíšskom okrese sa vo štvrtok (9. 6.) večer zrazili dve osobné autá. Podľa polície 18-ročný vodič šoféroval v smere od Príbeliec smerom do Čeboviec. "Na horizonte stúpania nedodržal bezpečnú vzdialenosť za vozidlom, ktoré išlo pred ním. Prednou časťou svojho auta tak narazil do jeho zadnej časti," uvádzajú policajti s tým, že vodič druhého auta vyšiel z cesty, narazil do svahu a odhodilo ho späť na cestu. Jeho vozidlo nakoniec zostalo prevrátené na streche.

Mladý muž po zrážke prešiel do protismeru, mimo cesty, kde narazil do stromu. "Dychová skúška na alkohol u vodiča bola s negatívnym výsledkom," podotýka polícia s tým, že 18-ročný šofér aj so svojou 17-ročnou spolujazdkyňou sa ľahko zranili.

V súvislosti s nehodou začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.