Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Výskyt respiračných ochorení v Košickom kraji klesol o 15 percent

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Regionálni hygienici zaznamenali v kraji aj 83 chorých na COVID-19.

Košice 23. januára (TASR) – Takzvané chrípkové prázdniny pre zvýšenú chorobnosť mali v minulom týždni v Košickom kraji na šiestich materských školách a šiestich základných školách. Oproti predchádzajúcemu týždňu výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) klesol o 15,2 percenta a výskyt chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) sa znížil o 21,8 percenta. Informoval o tom v pondelok Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach.

Celkovo bolo v treťom kalendárnom týždni hlásených 8819 prípadov ARO, z toho bolo 1010 prípadov CHPO. Najvyššiu chorobnosť na ARO zaznamenali v okrese Spišská Nová Ves, najnižšiu v okrese Košice III. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 263 osôb, čo predstavuje tri percentá zo všetkých ARO.

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu hlásili v dvoch materských školách v okresoch Košice II a Michalovce a po jednej škôlke v okresoch Košice-okolie a Rožňava. Pri základných školách išlo o štyri prípady v okrese Trebišov a po jednom v okresoch Košice-okolie a Spišská Nová Ves.

Regionálni hygienici zaznamenali v kraji aj 83 chorých na COVID-19.