Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Múzeum Tatranského národného parku bude pre verejnosť zatvorené

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dôvodom je každoročná údržba expozície múzea, výmena herbárových položiek, ošetrenie a doplnenie exponátov.

Vysoké Tatry 15. novembra (TASR) – Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici bude od utorka 22. novembra pre verejnosť zatvorené. Dôvodom je podľa námestníka riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u Maroša Petríka každoročná údržba expozície múzea, výmena herbárových položiek, ošetrenie a doplnenie exponátov.

Múzeum TANAP Štátnych lesov TANAP-u je špecializovaným múzeom v oblasti ochrany tatranskej prírody s odborným zameraním na prezentáciu živej a neživej prírody a ľudských aktivít v tomto území. Plní svoju poznávaciu, dokumentačnú, prezentačnú a výchovno-vzdelávaciu funkciu. Návštevníci si tu môžu obzrieť vystavené exponáty z oblasti geológie, fauny a flóry, histórie a etnografie na území Vysokých Tatier.

Pre záujemcov ponúka múzeum premietanie videofilmov alebo prednášky s tematikou ochrany prírody v národnom parku. Svoje miesto tu majú nielen informačné materiály o TANAP-e, ale aj mapy, kalendáre, pohľadnice, odborná literatúra s tematikou histórie a ochrany tatranskej prírody.

Múzeum bude pre návštevníkov po údržbe opäť otvorené 5. decembra.