Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na turistickom chodníku zomrel po páde 68-ročný maďarský turista

Tatry Foto: TASR/Erika Ďurčová

Muž podľa záchranárov v sobotu počas túry náhle skolaboval na turistickom chodníku v Mengusovskej doline nad Žabími plesami.

Vysoké Tatry 22. októbra (TASR) – Turista, ktorý zomrel v sobotu (21.10.) po nešťastnom páde na značenom chodníku vo Vysokých Tatrách, bol 68-ročný občan Maďarska. TASR to v nedeľu potvrdil prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Muž podľa záchranárov počas túry náhle skolaboval na turistickom chodníku v Mengusovskej doline nad Žabími plesami. Spadol pritom priamo na skaly, čím utrpel vážne poranenie hlavy a hrudníka. K nešťastiu došlo okolo poludnia. "Zranenia muža boli také vážne, že ani privolaní záchranári mu nedokázali obnoviť základné životné funkcie a svojim zraneniam na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Lekárka na mieste konštatovala o 13.20 h exitus.

Horská záchranná služba (HZS) transportovala telo nebohého na Popradské pleso, odkiaľ ho previezli do márnice v Novom Smokovci. "Službukonajúci ohliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu," konštatoval Džobanik.

V čase nešťastia sa dcéra maďarského turistu nachádzala pred skupinou, v ktorej išiel jej otec. Po jej príchode na policajný útvar vo Vysokých Tatrách bolo podľa hovorcu telo nebohého stotožnené.