Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Starší muž padal z turistického chodníka v Tatrách asi 300 metrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Na miesto udalosti boli vyslaní horskí záchranári, ktorí v súčinnosti s leteckými záchranármi lokalizovali spadnutého muža z vrtuľníka a následne ho evakuovali z terénu.

Vysoké Tatry 5. októbra (TASR) - Vo Vysokých Tatrách si v stredu popoludní 71-ročný turista pádom spôsobil vážne zranenia. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) s tým, že muž spadol pri výstupe na Rysy nad sedlom Váha. Z turistického chodníka padal smerom k Žabím plesám približne 300 metrov.

"Oznamovateľ nehody nemal so spadnutým turistom vizuálny ani zvukový kontakt. Po páde muž utrpel vážne poranenia hlavy a pravdepodobne viaceré vnútorné zranenia," uvádza HZS. Na miesto udalosti boli vyslaní horskí záchranári z Oblastného strediska Vysoké Tatry, ktorí v súčinnosti s leteckými záchranármi lokalizovali spadnutého muža z vrtuľníka a následne ho evakuovali z terénu. Po medzipristátí v Starom Smokovci zranenému mužovi poskytli neodkladnú lekársku starostlivosť. Následne ho transportovali do nemocničného zariadenia.