Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Výstava fotografií v Trenčíne pripomína návštevu Alžbety II.

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstavu, ktorá bude tento rok putovať po viacerých slovenských mestách, otvoril primátor Richard Rybníček spolu s britským veľvyslancom Nigelom Bakerom.

Trenčín 3. augusta (TASR) - Na Štúrovom námestí v Trenčíne otvorili vo štvrtok výstavu fotografií Kráľovná Alžbeta II. na Slovensku. Archívne fotografie pripomínajú štátnu návštevu zosnulej kráľovnej Alžbety II. a princa Philipa na Slovensku v roku 2008. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Výstavu, ktorá bude tento rok putovať po viacerých slovenských mestách, otvoril primátor Richard Rybníček spolu s britským veľvyslancom Nigelom Bakerom. Fotografie budú nasledujúcich desať dní skrášľovať verejný priestor v centre Trenčína a obyvatelia aj návštevníci mesta si ju môžu pozrieť do 13. augusta.

Niektoré z fotografií sú verejnosti prístupné prvýkrát. Dokumentujú rôzne časti programu kráľovského páru a poskytujú pohľad späť na jednu z najvýznamnejších návštev v histórii samostatného Slovenska.

"Alžbeta II. bola roky najlepšou britskou diplomatkou, upevňujúcou existujúce a budujúcou nové vzťahy. Nikto neurobil viac pre posilnenie zväzkov priateľstva, porozumenia a rešpektu medzi Spojeným kráľovstvom a zvyškom sveta, vrátane vzťahov so Slovenskom," pripomenul britský veľvyslanec.