Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Výstava Torty a svet pečenia spojila amatérov i profesionálov

Vystavené torty počas prvého ročníka celoslovenskej cukrárskej výstave Torty a svet pečenia, 17. mája 2013 v Trenčíne. Návštevníci sa môžu tešiť na predaj a prezentáciu cukrárskych pomôcok z rôznych firiem a atraktívny sprievodný program. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako pre TASR povedala manažérka výstavy Dominika Sulová, výstava je určená nielen pre cukrárov, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá má záujem priučiť sa cukrárskemu remeslu.

Trenčín 18. mája (TASR) – Prvý ročník výstavy Torty a svet pečenia na trenčianskom výstavisku Expo Center (17. – 19. 5.) umožnil po prvýkrát stretnúť sa amatérskym i profesionálnym cukrárom na jednom mieste. Na výstave prezentuje svoje cukrárske výrobky 32 vystavovateľov zo Slovenskej a Českej republiky.

Ako pre TASR povedala manažérka výstavy Dominika Sulová, výstava je určená nielen pre cukrárov, ale aj pre širokú verejnosť, ktorá má záujem priučiť sa cukrárskemu remeslu. „Šikovní cukrári predvádzajú prácu s modelovacou hmotou, ako pripraviť rôzne postavičky z hmoty, ako pripraviť torty, ako obaľovať torty v marcipáne a podobne,“ priblížila Sulová.

Ako dodala, na výstave má zastúpenie aj Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, ktorý zastupujú Anton a Michal Baniarovci z Púchova. Tí návštevníkom výstavy prezentovali ukážky rautových a reštauračných dezertov. „Prvá dáma slovenského cukrárstva Jožka Zaukolcová dnes ukázala tipy a triky ako pracovať s čokoládou. Peter Šípoš zase predstavil karamelovú kompozíciu,“ priblížila Sulová.

Výstava Torty a svet pečenia sa podľa nej teší veľkému záujmu. Prispela k tomu aj spolupráca s internetovým portálom Torty snov, rovnako ako súťaž pre cukrárov, ktorá prilákala do Trenčína záujemcov z celého Slovenska.