Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Výstavba zariadenia pre seniorov v Smižanoch sa predraží o 15 percent

Na snímke seniori. N Foto: TASR - Milan Kapusta

Práce podľa starostky potrvajú do leta budúceho roka.

Smižany 12. decembra (TASR) - V obci Smižany neďaleko Spišskej Novej Vsi pokračujú s výstavbou nového zariadenia pre seniorov. V dôsledku pandémie COVID-19 a vojnového konfliktu na Ukrajine bolo nutné na jeseň pristúpiť k zvýšeniu rozpočtu i predĺženiu lehoty výstavby. Starostka Miroslava Szitová pre TASR uviedla, že stavbu takmer za 3,17 milióna eur budú financovať prostredníctvom úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a z rozpočtu samosprávy.

Práce podľa starostky potrvajú do leta budúceho roka. Z dodatku k zmluve o dielo zverejneného v Centrálnom registri zmlúv vyplýva, že projekt sa predraží takmer o 15 percent, čo je približne 400.000 eur s DPH. "Súčasťou prác sú stavebné úpravy staršej budovy s nadstavbou jedného podlažia, ktorú obec odkúpila na účely vybudovania zariadenia pre seniorov. Zároveň dôjde k vybudovaniu úplne novej trojpodlažnej prístavby, ktorá bude tvoriť druhú časť zariadenia," priblížila Szitová.

Dodala, že v súčasnosti obec nedisponuje žiadnou podobnou prevádzkou a záujem o takéto sociálne služby v Smižanoch rastie. Aj preto sa samospráva rozhodla vybudovať úplne nový domov pre seniorov, po dostavbe tam plánuje umiestniť 40 klientov.