Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Výstavbu prvej etapy projektu Vydrica majú spustiť začiatkom marca

Na snímke stavenisko v bratislavskom Podhradí, kde sa uskutočňuje výstavba developerského projektu Vydrica. V Bratislave 4. februára 2021. Foto: TASR - Dano Veselský

Investor deklaruje záväzok chrániť a pre verejnosť zatraktívniť tunajšie dochované historické pamiatky ako ľadové jamy, fragmenty Kempelenovho vodovodu či historickú budovu prachárne.

Bratislava 21. februára (TASR) - Výstavbu prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý vyrastie pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, majú spustiť začiatkom marca. Práce skončia v roku 2024. TASR o tom informovali zo spoločnosti Vydrica Development.

Projekt, na ktorom sa doteraz realizovali prípravné práce, sa začne budovaním železobetónových nosných konštrukcií. V prvej etape postaví investor štyri rezidenčné a jednu kancelársku budovu. "Situované budú v priestore medzi Rybárskym cechom a Vodnou vežou. V ponuke bude 207 bytov, od malometrážnych jednoizbových až po päťizbové mezonety," spresnil developer. Okrem bytov bude v budovách k dispozícii aj 2360 štvorcových metrov (m2) kancelárskych priestorov a 3900 m2 obchodných prevádzok.

Investor deklaruje záväzok chrániť a pre verejnosť zatraktívniť tunajšie dochované historické pamiatky ako ľadové jamy, fragmenty Kempelenovho vodovodu či historickú budovu prachárne. Projekt ráta aj s obnovou areálu najstaršej stojacej pamiatky na území hlavného mesta, a to Vodnej veže.

Na snímke stavenisko v bratislavskom Podhradí, kde sa uskutočňuje výstavba developerského projektu Vydrica. V Bratislave 4. februára 2021.
Foto: TASR - Dano Veselský


Projekt Vydrica má podľa investora doplniť chýbajúcu a dlhé roky zanedbávanú časť priestoru bratislavského podhradia, predĺžiť bratislavské korzo a plynulo prepojiť dunajské nábrežie s Bratislavským hradom. Územie chce developer prestavať na novú mestskú štvrť s rešpektovaním genius loci lokality. Na historickú dôležitosť majú odkazovať viaceré tamojšie historické pamiatky, ktoré investor zachová a zrevitalizuje.

Vydrica Development vznikla ako joint venture spojením spoločností Vydrica a luxemburskej spoločnosti Ikopart, pričom manažérom projektu je developerská spoločnosť Lucron.