Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výstavisko v Nitre prezentuje novinky zo sveta poľovníctva a rybárstva

Foto: Agrokomplex v Nitre.

Súčasťou podujatia je aj 6. ročník výstavy Včelárstvo. V pavilóne Slovenského zväzu včelárov sa uskutoční Medzinárodná degustácia medu a medoviny.

Nitra 21. februára (TASR) – Novinky zo sveta rybárstva a poľovníctva prináša 11. ročník výstavy Rybárstvo a Poľovníctvo, ktorá sa v piatok začala na výstavisku Agrokomplexu v Nitre. Prezentuje sa na nej 180 vystavovateľov. Návštevníci majú počas troch dní možnosť vidieť a vyskúšať si najnovšie náradie a trendy lovu na najbližšie obdobie, novinky v oblasti rybárskych prútov, krmiva, sledovať môžu módnu prehliadku poľovníckeho oblečenia. „Súčasťou výstavy je množstvo inštruktáží, ukážok, workshopov a odborných prednášok na aktuálne témy,“ informoval Martin Lužbeťák z nitrianskeho výstaviska.

Súčasťou podujatia je aj 6. ročník výstavy Včelárstvo. V pavilóne Slovenského zväzu včelárov sa uskutoční Medzinárodná degustácia medu a medoviny. Budúcim včelárom odborníci poradia, ako začať včeláriť a poskytnú im odborné poradenstvo. Včelia klinika predstaví návštevníkom nový spôsob neformálnej liečby, apitherapiu, spojenú s pobytom vo včelej mikroklíme. Počas víkendu si prídu na svoje aj milovníci poľovných psov, ktorým je venovaný celý pavilón. Kynologické kluby návštevníkom predstavujú Špeciálnu výstavu jazvečíkov, Združenú klubovú výstavu stavačov a Špeciálnu výstavu teriérov.

Novinkou výstavy sú Majstrovstvá Slovenska v halovej 3D lukostreľbe. Návštevníkov čaká interaktívne lukostrelecké kino a zážitkový 3D tréningový parkúr s 28 terčmi. Na výstave Rybárstvo, Poľovníctvo a Včelárstvo 2020 si môžu vyskúšať aj lov diviaka vo virtuálnej realite. Pre najmenších návštevníkov je pripravený program "Naučme deti milovať prírodu a jej krásy", detské rybárske krúžky, zážitkový simulátor zdolávania sladkovodných rýb a prezentácia organizovaného sokoliarstva na Slovensku.