Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Vystrašeným cestujúcim neďaleko Hronskej Dúbravy pomáhali aj policajti

Snímka z miesta udalosti. Foto: TASR Prezídium HaZZ

Vysoký strom vyvrátilo v dôsledku nepriaznivého počasia, silného dažďa zo šikmého svahu pri hlavnej ceste aj s koreňom.

Hronská Dúbrava 29. júla (TASR) - Pri nedeľnej (28.7.) zrážke vlaku so spadnutým stromom neďaleko Hronskej Dúbravy v okrese Žiar nad Hronom, pri ktorej sa ľahko zranil rušňovodič, pomáhali vystrašeným cestujúcim v silnom daždi aj policajti. Vo vlaku sa viezlo 23 cestujúcich, ktorí vyviazli bez zranení.

Vysoký strom vyvrátilo v dôsledku nepriaznivého počasia, silného dažďa zo šikmého svahu pri hlavnej ceste aj s koreňom. Strom spadol krížom cez hlavnú cestu a zasiahol aj na železničnú trať.

Na archívnej snímke spadnutý strom.
Foto: TASR Prezídium HaZZ


"Po príchode policajnej hliadky k stojacemu vlaku sme zistili, že ide o osobný vlak, ktorý smeroval zo Zvolena do Levíc, na ktorom bolo v prednej časti rozbité vrchné čelné okno, poškodená kabína," informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Petra Kováčiková.

Policajti podľa jej slov prešli a skontrolovali celý vlak, osobne hovorili s každým cestujúcim, pričom sa uistili, či nikto nepotrebuje lekársku pomoc. Rušňovodiča odviezli k rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá sa pre spadnutý strom nemohla urýchlene dostaviť k vlaku. Následne všetkých cestujúcich po skupinkách previezli do priestorov neďalekej železničnej stanice.

"Spolu s vlakvedúcim organizovane po skupinkách pomohli všetkým cestujúcim aj s batožinou prejsť bezpečne na hlavnú cestu. Vzhľadom na silný dážď s prevozom cestujúcich prišla pomôcť aj hliadka polície zo Žiaru nad Hronom," dodala hovorkyňa.