Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Záhoracký festival ľudovej piesne si pozrie aj ministerka Laššáková

Na archívnej snímke ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Festival organizuje Matica slovenská pod gesciou Miestneho odboru Matice slovenskej v Záhorskej Bystrici a mestská časť Záhorská Bystrica.

Bratislava 9. februára (TASR) – Druhý ročník Záhoráckeho festivalu ľudovej piesne v Záhorskej Bystrici prinesie vystúpenia rôznych speváckych skupín. Ich predstavenie si pozrie v nedeľu popoludní aj ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Smer-SD). Informovala o tom hovorkyňa Matice slovenskej Veronika Matušková.

"Druhý ročník Záhoráckeho festivalu ľudovej piesne potvrdzuje, že tradičný región Záhorie má skutočne bohatý folklór," skonštatovala Matušková s tým, že v nedeľu si vystúpenie pozrie aj ministerka Laššáková v rámci svojich pravidelných návštev regionálnych folklórnych podujatí.

Podľa jej slov sa v rámci festivalu predstavia domáci speváci zo Speváckeho zboru Bystričan a Záhorského tria, ale aj ženská folklórna skupina Loza z Lozorna či folklórna skupina Lanšper zo Závodu. Okrem nich vystúpia viacerí hostia, počas festivalu bude hrať aj cimbalová kapela Ľudovka z Bratislavy.

Matušková priblížila, že festival organizuje Matica slovenská pod gesciou Miestneho odboru Matice slovenskej v Záhorskej Bystrici a mestská časť Záhorská Bystrica.