Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výťažok z bystrického punču je už v rukách Centra včasnej intervencie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Centrum včasnej intervencie vzniklo v roku 2016 a jeho hlavnými činnosťami sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo či komunitná rehabilitácia.

Banská Bystrica 9. januára (TASR) – Centrum včasnej intervencie Banská Bystrica má už v rukách poukaz v sume 2653,57 eura, ktorú sa podarilo vyzbierať koncom vlaňajšieho roka na tradičnom vianočnom charitatívnom podujatí Primátorský punč. Riaditeľke neziskovej organizácie Eve Mrenicovej ho v pondelok odovzdal banskobystrický primátor Ján Nosko. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Centrum je pre mnohé rodiny s deťmi trpiacimi autizmom, Downovým syndrómom či rôznymi inými genetickými syndrómami prvým miestom, ktoré okrem svojho domova navštívia. Som presvedčený, že nezisková organizácia, ktorá je nápomocná viac ako 90 rodinám, si našu nezištnú pomoc zaslúži," reagoval Nosko.

V rodinách s dieťaťom so zdravotným znevýhodnením a rizikovým vývinom centrum poskytuje sociálne služby včasnej intervencie za pomoci tímu špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov. Výťažok plánuje použiť na dovybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny alebo na zakúpenie diaprojektora využívaného pri organizovaní workshopov.

Centrum včasnej intervencie vzniklo v roku 2016 a jeho hlavnými činnosťami sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo, komunitná rehabilitácia, ale aj workshopy pre rodičov a odborníkov na rôzne témy. Odborníci za rodinami dochádzajú aj do obcí v okresoch Zvolen, Krupina, Detva, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Žarnovica.