Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Výťažok z tradičnej charitatívnej zbierky pomôže hospicu v Nitre

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hospic – Dom pokoja a zmieru u Bernadetky poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom v záverečnom štádiu ochorenia, teda v čase, keď ich ochorenie prestalo reagovať na liečbu.

Nitra 3. júna (TASR) – Hospic u Bernadetky v Nitre získal z charitatívneho predaja vianočného punču 3146 eur. Tradičný nitriansky Vianočný charitatívny punč sa v roku 2021 z dôvodu pandémie opäť uskutočnil len vo virtuálnej podobe a v podobe verejnej zbierky trval do konca mája. Vyzbierané peniaze sa použijú na nákup liekov a zdravotného materiálu, informovala Diecézna charita Nitra, ktorá organizuje podujatie v spolupráci s Nitrianskym biskupstvom, mestom Nitra a Centrom Maltézskej pomoci Slovensko v Nitre.

Hospic – Dom pokoja a zmieru u Bernadetky poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom v záverečnom štádiu ochorenia, teda v čase, keď ich ochorenie prestalo reagovať na liečbu. Denný režim je iný ako v bežných zdravotníckych zariadeniach, plne sa prispôsobuje individuálnym potrebám a stavu pacientov. Počas predchádzajúcich desiatich ročníkov sa organizátorom vianočného punču podarilo vyzbierať pre hospic viac ako 40.000 eur.