Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Výťažok z horehronskej karty pôjde v prospech pamiatky - vodného mlyna

Na snímke je výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková Foto: TASR - Dušan Hein

Zľavová karta umožňuje jej majiteľom v zimnej sezóne napríklad aj bezplatnú a ekologickú prepravu skibusmi.

Brezno 8. januára (TASR) – Národná kultúrna pamiatka Vodný mlyn s náhonom u Čipkov v obci Predajná a farma zameraná na chov koní v Mýte pod Ďumbierom získajú tento rok výťažok z regionálnej zľavovej karty Horehronie card. Pre návštevníkov regiónu ju ponúka počas celej zimnej turistickej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

Zľavová karta umožňuje jej majiteľom v zimnej sezóne napríklad aj bezplatnú a ekologickú prepravu skibusmi, ktoré začínajú svoju jazdu z Brezna, z miestnej časti Mazorníkovo, a prechádzajú cez Pohanské, Mýto pod Ďumbierom, Bystrú, rekreačnú oblasť Tále až na Krupovú -Jasná Chopok juh a späť.

Ako informuje výkonná riaditeľka OOCR Petra Ridzoňová Hlásniková, skibusy premávajú počas celej zimnej sezóny cez víkendy a denne potom počas jarných prázdnin a veľkonočných sviatkov v závislosti od aktuálnych snehových podmienok. Na rázcestí v Mýte pod Ďumbierom je možné cez týždeň, ako aj cez víkend prestúpiť na prípoj smerom na Čertovicu, kde sa rovnako nachádza lyžiarske stredisko a množstvo bežkárskych tratí.