Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Výťažok z koncertu Operné gala 2016 poputuje pre detský mobilný hospic

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Nezisková organizácia Svetielko pomoci poskytuje komplexnú celoročnú pomoc onkologicky chorým deťom a ich rodinám počas liečby, po liečbe, v terminálnom štádiu života dieťaťa a po jeho strate.

Kežmarok 29. augusta (TASR) – Výťažok z koncertu Operné gala 2016 venujú organizátori na účely prvého detského mobilného hospicu na východnom Slovensku. Informoval o tom šéfredaktor a hudobný producent Opera Slovakia Ľudovít Vongrej.

Nezisková organizácia Svetielko pomoci poskytuje komplexnú celoročnú pomoc onkologicky chorým deťom a ich rodinám počas liečby, po liečbe, v terminálnom štádiu života dieťaťa a po jeho strate. V rámci mobilného hospicu bezplatne zapožičiava prístroje, zabezpečuje zdravotnícky materiál a lieky potrebné pre domácu starostlivosť. Jeho zakladateľkou je Miroslava Hunčíková, ktorá sa venuje tejto činnosti na základe svojho životného príbehu.

Ideou podujatia je podľa slov Vongreja prezentácia a popularizácia operného umenia v podtatranskom regióne. Pozvanie naň prijali slovenskí operní speváci účinkujúci prevažne na zahraničných javiskách – Mária Porubčinová, Peter Berger a Pavol Kubáň. Umelci vystúpia s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej. Účinkovať budú opäť bez nároku na honorár. "Koncert sa zároveň uskutoční pri príležitosti piateho výročia spustenia internetového portálu o opere, klasickej hudbe a balete Opera Slovakia a záštitu nad ním prevzal Peter Dvorský," dodal producent.

Benefičný galakoncert, ktorý sa uskutoční v utorok (30.8.) o 17.00 h v Drevenom evanjelickom artikulárnom kostole v Kežmarku, pripravilo občianske združenie Opera Slovakia po tretíkrát.