Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Koncert pre Ukrajinu na Nitrianskom hrade podporil trpiacich vojnou

Novinár kráča uprostred ničenia po ruskom útoku v Byšive na okraji Kyjeva na Ukrajine, v nedeľu 27. marca 2022. Foto: TASR/AP

Kto sa nemohol zúčastniť osobne, mal možnosť podporiť charitatívnu iniciatívu zaslaním finančnej pomoci priamo na účet.

Nitra 28. marca (TASR) - Koncert pre Ukrajinu na Nitrianskom hrade prispel k solidarite s trpiacimi vojnou. Uskutočnil sa v nedeľu (27. 3.) v Katedrále – Bazilike sv. Emeráma, hlavným organizátorom bolo Nitrianske biskupstvo v spolupráci s Centrom Maltézskej pomoci Slovensko v Nitre. V podaní členov Nitrianskeho komorného orchestra ZOE zazneli skladby N. Bruhnsa, A. Stradellu, J. S. Bacha, G. F. Händla, T. Albiononiho, H. I. F. Bibera, A. Dvořáka, J. Berthiera a Vladimíra Kopca, iniciátora myšlienky koncertu.

Vstupné na koncert bolo dobrovoľné. Výťažok priamo z koncertu vo výške 653 eur bol poukázaný na transparentný účet Maltézskej pomoci Slovensko, ktorý zriadili na pomoc Ukrajine, potvrdil vedúci Centra Maltézskej pomoci Slovensko v Nitre Ján Vančo. Kto sa nemohol zúčastniť osobne, mal možnosť podporiť charitatívnu iniciatívu zaslaním finančnej pomoci priamo na účet.