Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výťažok z víkendu na smolenickom zámku venujú Ukrajine

Smolenický hrad nachádzajúci sa na návrší Malých Karpát, foto z archívu. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Organizátori pozývajú na nádvorie zámku 9. a 10. apríla od 10. do 17. hodiny.

Smolenice 8. apríla (TASR) - Smolenice pre Ukrajinu je názov víkendového podujatia na zámku v Smoleniciach pri Trnave. Návštevníkov čakajú prehliadky, detský program a workshopy, výťažok pôjde na pomoc Ukrajine. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Organizátori pozývajú na nádvorie zámku 9. a 10. apríla od 10. do 17. hodiny. „Účastníkov tematických prehliadok zámku, ktoré sú inak dostupné len počas letných prázdnin, bude sprevádzať samotný staviteľ zámku, gróf Jozef Pálffy. Pre fanúšikov histórie a záhad je pripravená pátracia hra Po stopách dávnej minulosti. Návštevníci sa môžu tešiť aj na rôzne workshopy a občerstvenie vrátane miestnej smolenickej včeloviny,“ uviedla Martina Andrisová zo zámku.

„Výťažok z podujatia poputuje na transparentný účet Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) zriadený na pomoc samosprávam vo zvládaní humanitárnej pomoci občanom Ukrajiny,“ doplnila Andrisová. Podujatie organizuje Kultúrne centrum Smolenice, Smolenický zámok, obec Smolenice v spolupráci s občianskym združením Karpatoš a s podporou OOCR Trnava Tourism.