Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Výtlky na cestách v Liptovskom Hrádku opravujú pomocou infražiaričov

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Radnica informuje, že výhodou zariadenia je možnosť jeho celoročného využitia.

Liptovský Hrádok 4. apríla (TASR) - Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku opravujú pracovníci odboru technických služieb mestského úradu pomocou infražiaričov. Práce vykonávajú v týchto dňoch, informuje mesto na oficiálnej webovej stránke.

"Stav miestnych komunikácií pravidelne monitorujeme a následne pristupujeme k opravám. Zariadenie Infraset, ktoré pracuje na princípe infražiaričov, sme zakúpili v apríli minulého roka," vysvetlil vedúci odboru technických služieb Roman Beňo.

Poškodenú časť cesty pracovníci najskôr vyčistia a následne pomocou infražiaričov prvýkrát nahrejú. "Pôvodná asfaltová vrstva sa po približne ôsmich minútach naruší a rozhrabe pomocou hrablí. Po nanesení penetračného náteru pridáme asfaltovú zmes alebo asfaltový recyklát (drť). Zmes opäť počas približne piatich minút nahrejeme, čím sa dosiahne spojenie pôvodného povrchu s novým asfaltom. Upravenú plochu spevňujeme pomocou vibračnej dosky," priblížil Beňo.

Radnica informuje, že výhodou zariadenia je možnosť jeho celoročného využitia. Súprava je uložená v prívesnom vozíku a okrem dvoch infražiaričov sú jej súčasťou vibračná doska, fukár/vysávač, asfaltová zmes a recyklát či vysokoteplotná penetrácia.