Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Výtvarné cesty ponúkajú workshopy zamerané na rôzne výtvarné techniky

Nitriansky hrad. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Lektori už návštevníkov workshopov zoznámili s technikami linoritu, batikovania či tvorby obrazov pomocou nanášania vosku na plátno.

Nitra 8. júla (TASR) – V Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre pokračuje v stredu séria umeleckých workshopov s názvom Výtvarné cesty. V priebehu júla sa ich účastníci môžu zoznámiť s rôznymi technikami a dozvedieť sa aj množstvo teoretických informácií.

Lektori už návštevníkov workshopov zoznámili s technikami linoritu, batikovania či tvorby obrazov pomocou nanášania vosku na plátno. „V stredu 8. júla sa naučia rôzne výtvarné techniky, ktoré pracujú s náhodou. Objavia spôsob ich využitia pri technikách, ako sú paketáž, roláž, dekalk a iné,“ informovala Zdenka Smrečková z KOS.

Ako doplnila, ďalšie tvorivé dielne sa budú konať 15. júla, keď budú venované rôznym technikám akvarelu. „Súčasťou workshopou sú aj teoretické vzdelávacie aktivity venované dejinám výtvarného umenia a tiež individuálne konzultácie k autorskej výtvarnej tvorbe,“ pripomenula Smrečková.