Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Výučba žiakov na 2. stupni v Levoči bude naďalej dištančná

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O testovanie podľa mesta prejavilo záujem menej ako 50 percent rodičov.

Levoča 8. decembra (TASR) - Vzdelávanie žiakov na druhom stupni v základných školách (ZŠ) a v základnej umeleckej škole (ZUŠ) v Levoči bude prebiehať od stredy (9. 12.) dištančne. Rozhodol o tom primátor mesta Miroslav Vilkovský na základe nízkeho záujmu o testovanie zo strany rodičov a žiakov. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

V súvislosti s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR o obnovení vyučovania v piatom až deviatom ročníku v základných školách a v základných umeleckých školách sa na Mestskom úrade v Levoči v pondelok (7. 12.) uskutočnilo stretnutie riaditeliek ZŠ a riaditeľa ZUŠ v Levoči. Dôvodom stretnutia bolo podľa mesta zhodnotenie prevádzkových podmienok a možností zabezpečenia pilotného testovania zákonných zástupcov a žiakov podľa stanovených podmienok.

„Na základe vykonaného prieskumu o dobrovoľnej účasti na pilotnom testovaní bolo zistené, že o testovanie prejavilo záujem menej ako 50 percent rodičov a žiakov piateho až deviateho ročníka základných škôl v Levoči,“ uvádza radnica. Z uvedeného dôvodu primátor mesta rozhodol, že od 9. decembra vzdelávanie žiakov piateho až deviateho ročníka ZŠ a v ZUŠ v Levoči bude prebiehať dištančne.