Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Vrtuľníková záchranná služba pomáhala pri čelnej zrážke vozidiel

Snímka z havárie pri Dargove, 22. augusta 2021. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj

Zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov

Dargov 22. augusta (TASR) – Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) z Košíc zasahovala v nedeľu dopoludnia pri dopravnej nehode pri obci Dargov v okrese Trebišov. Po čelnej zrážke dvoch motorových vozidiel sa malo na mieste nachádzať viacero zranených osôb, informovala VZZS na svojej internetovej stránke.

„Pilot vrtuľníka pristál v blízkosti miesta nehody, posádka si následne prevzala do svojej starostlivosti ženu (71), ktorá utrpela poranenia viacerých častí tela," priblížila s tým, že leteckí záchranári poskytli pacientke neodkladné zdravotné ošetrenie priamo na mieste, následne ženu s takzvanou polytraumou preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky previezli do košickej univerzitnej nemocnice.

„Ostatní zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov," uzavrela HZZS.

Ako pre TASR potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru, pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky. "Naši vyslobodili dve zakliesnené osoby a odovzdali ich do starostlivosti zdravotníkom rýchlej zdravotnej pomoci," uviedol.