Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pri Pozdišovciach došlo k nehode, zasahovali aj leteckí záchranári

Snímka zo zásahu Air - Transport Europe, letecká záchranná služba pri utorkovej (7. 6.) nehode medzi obcami Pozdišovce a Trhovište. Foto: Facebook Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Požitie alkoholu u vodičov dychové skúšky nepotvrdili. Polícia 52-ročnému vodičovi zadržala na mieste vodičský preukaz a ďalšiu jazdu zakázala.

Pozdišovce 7. júna (TASR) – Pri dopravnej nehode s účasťou troch osobných motorových vozidiel, ku ktorej došlo v utorok ráno medzi obcami Pozdišovce a Trhovište v Michalovskom okrese, zasahovali aj leteckí záchranári. Ich pomoc potreboval 42-ročný vodič s úrazom krčnej chrbtice. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková. Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

"Posádka si po pristátí vedľa nehody prevzala do svojej starostlivosti vodiča, ktorý utrpel úraz krčnej chrbtice. Po ošetrení bol preložený na palubu a v stabilizovanom stave, pri vedomí, bol šetrne vrtuľníkom transportovaný do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," priblížila Hopjaková.



Podľa doterajších zistení polície mal dopravnú nehodu spôsobiť 52-ročný vodič z Michaloviec, ktorý počas jazdy v smere na obec Trhovište narazil do pred ním idúceho vozidla vedeného 30-ročnou ženou z okresu Trebišov. Dôsledkom nárazu toto vozidlo odhodilo do protismernej časti vozovky, kde sa zrazilo s protiidúcim autom, ktoré viedol 42-ročný vodič. "Pri dopravnej nehode podľa predbežných lekárskych správ vodička utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 14 dní, 42-ročný vodič z okresu Michalovce utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 14 dní a jeho spolujazdec zranenia s predpokladanou dobou liečenia do siedmich dní," doplnila pre TASR hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Jana Mésarová.

Požitie alkoholu u vodičov dychové skúšky nepotvrdili. Polícia 52-ročnému vodičovi zadržala na mieste vodičský preukaz a ďalšiu jazdu zakázala. "Bližšie okolnosti, za akých k tejto nehode došlo a čo bolo jej príčinou, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa.