Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

OKRADLI DÔCHODCU: Z bytu zlodeji vzali peniaze, cigarety aj lieky

Domácemu, ktorý je dôchodcom a trpí vážnou chorobou spôsobili škodu poškodením vchodových dverí i krádežou. Foto: FB: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Domácemu, ktorý trpí vážnou chorobou, spôsobili škodu poškodením vchodových dverí i krádežou, informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Cinobaňa 4. januára (TASR) – Násilné vniknutie do bytu 60-ročného dôchodcu v Cinobani v okrese Poltár a následnú krádež peňazí rieši v týchto dňoch odbor kriminálnej polície v Lučenci. K udalosti došlo na Nový rok v jednom z tamojších bytových domov.

Podľa polície mali do bytu vniknúť vo večerných hodinách dvaja muži z Cinobane. „Z bytu odcudzili finančnú hotovosť a tiež viacero kusov liekov či cigarety. Domácemu, ktorý trpí vážnou chorobou, tak spôsobili škodu poškodením vchodových dverí i krádežou,“ informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

„Kriminalisti boli v krátkom čase na stope podozrivým osobám. V pondelok (3. 1.) už vyšetrovateľ v Lučenci vzniesol obvinenie za zločin porušovania domovej slobody spáchaný formou spolupáchateľstva dvom mužom z Cinobane. Obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uvádza polícia.