Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Z hospodárskej budovy na štadióne v Hriňovej bude turistická ubytovňa

Ilustračné foto. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Práce, na ktorých sa podieľajú miestni majstri, sú financované z členského príspevku Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 10.000 eur.

Hriňová 26. novembra (TASR) – Bývalá hospodárska budova na futbalovom štadióne v Hriňovej sa zmení na turistickú ubytovňu. Mesto začalo v uplynulých dňoch práce na jej rekonštrukcii.

„Kapacity novej ubytovne plánujeme využívať na účely ubytovania účastníkov športových sústredení, kultúrnych podujatí a na rozšírenie ponuky služieb pre návštevníkov regiónu Podpoľania,“ informuje na sociálnej sieti primátor Stanislav Horník.

V rámci projektu dôjde k rekonštrukcii podláh, obkladov, výmene zdravotechniky a elektroinštalácií. Nové dispozičné riešenia budú realizované v priestoroch spŕch a v ubytovacej časti.

Práce, na ktorých sa podieľajú miestni majstri, sú financované z členského príspevku Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 10.000 eur. Peniaze sú použité v zmysle schémy internej pomoci na podporu rozvoja cestovného ruchu na území destinácie spravovanej Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a rozpočtových prostriedkov mesta Hriňová.

„Cieľom pomoci je podpora rozvojových zámerov, ktoré prispievajú k udržateľnému rozvoju cestovného ruchu a rastu konkurencieschopnosti destinácií spravovaných oblastnými organizáciami cestovného ruchu,“ doplnil primátor.